Riolering renoveren of vervangen in Groningen

Is uw riolering verouderd of beschadigd? U kunt onze rioolexperts te allen tijde inschakelen voor het vervangen van het riool. Er wordt door bedrijven vaak ook gekozen om (een deel van) het rioolstelsel te renoveren. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing. Alleen door het vervangen van de PVC- of gresbuis is het riool weer zo goed als nieuw.

Renovatie of vervanging?

Verzakking, vervuiling of beschadiging zijn de voornaamste redenen om een vernieuwing van het rioolstelsel te overwegen. Maar in welke gevallen dient de riolering vervangen te worden, en in welke gevallen biedt renovatie uitkomst? Onze rioolexperts kunnen dit voor uw specifieke situatie beoordelen. Wij kiezen echter altijd voor vervangen van (een deel van) de riolering bij een breuk of een verzakking. Dit is de enige permanente oplossing om rioolproblemen, zoals lekkage of een verstopping, uit te sluiten. Wij vervangen zowel gehele buizen en stelsels als kleine, beschadigde gedeelten. Onze experts voeren de werkzaamheden snel en professioneel voor u uit in de wijde omgeving van Groningen.

Maar wat is renovatie dan?

Bij een rioolvervanging zijn de stappen duidelijk: het beschadigde deel van het rioolstelsel wordt verwijderd en een nieuw riooldeel wordt geplaatst. Maar hoe gaat renovatie in zijn werk? Een moderne methode die hiervoor wordt gebruikt is het ‘relinen’ van het riool. Bij deze methode wordt een speciale harslaag aangebracht aan de binnenzijde van de rioolbuis, die vervolgens uithardt. Oneffenheden blijven echter bij deze methoden gewoon oneffenheden, vandaar dat rioolrenovatie naar onze mening slechts een tijdelijke oplossing is.