Hulp bij rioollekkage in Groningen

Het rioolstelsel is voor het grootste deel aan uw zicht onttrokken. Dat is normaal gesproken fijn, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat u problemen niet direct opmerkt. U merkt daarom vaak pas dat er sprake is van rioollekkage, als er een vervelende rioollucht in uw woning blijft hangen die zich nergens door laat verdrijven. Ook zijn er bij rioollekkage vaak rioolvliegjes aanwezig.

Wat te doen bij rioollekkage?

Bij rioollekkage is er ergens in het rioolstelsel een scheurtje of breukje in een leiding ontstaan, bijvoorbeeld door een ernstige verstopping of door een boomwortel die door de rioolbuis is gaan groeien. Ook een verzakking van de grond kan een lek veroorzaken. Omdat rioollekkage vervelende gevolgen heeft, is het belangrijk het lek zo snel mogelijk te dichten. Wat hiervoor de juiste aanpak is, wordt per situatie beoordeeld. In de meeste gevallen zetten we eerst een rioolcamera in om het lek op te sporen. We hebben dan een duidelijk beeld van het probleem en passen onze werkwijze hier op aan.

Al met al kunt u rioollekkage het beste voorkomen, door eens in de zoveel tijd een rioolinspectie te laten uitvoeren. Zwakke plekken in het riool worden op deze manier vroegtijdig opgespoord. Is het kwaad echter al geschied en is de riolering gaan lekken? Dan staan wij in Groningen en omgeving altijd voor u klaar. We zijn u graag van dienst