Last van rioolvliegjes in uw pand in Groningen?

Merkt u dat er in uw woning ineens allerlei kleine vliegjes rondvliegen? Als de vliegjes voornamelijk in of om uw toilet, badkamer of kruipruimte te zien zijn is de kans groot dat u te maken heeft met rioolvliegjes. Deze vliegjes zijn een duidelijke aanwijzing voor een lekke riolering, die vaak ontstaat door een scheurtje of breukje in de leiding.

Hoe ontstaat overlast door rioolvliegjes?

Rioolvliegjes, ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd, zijn kleine insecten die normaal gesproken in het rioolstelsel leven. Als de riolering breekt, scheurt of is verzakt, stroomt het rioolwater door het lek naar buiten. De sliblaag die hierdoor ontstaat is een ideale voedingsbodem voor rioolvliegjes. Deze vliegen leggen wel 200 eitjes per dag, dus u kunt zich voorstellen dat er zeer snel sprake is van een echte plaag.

Pak de oorzaak van het probleem aan

Omdat rioolvliegen zich in snel tempo voortplanten, is alleen het bestrijden van de vliegjes niet genoeg. Er zullen altijd ergens eitjes of larven achterblijven, die op hun beurt weer voor een nieuwe plaag zullen zorgen. De enige manier om echt van de insecten verlost te worden, is de oorzaak van het probleem op te sporen en te verhelpen. Woont u in Groningen of omgeving? Schakel dan onze rioolexperts in. Wij hebben veel ervaring met het herstellen van rioollekkage en draaien onze hand dan ook niet om voor een dergelijke klus. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!