Onderhoud en reiniging van uw riolering in Groningen

Om problemen zoals lekkages en verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om uw rioolstelsel eens in de zoveel tijd te laten onderhouden. Dit gebeurt in dem meeste gevallen door middel van een camera-inspectie en een reinigingsbeurt, waarbij het riool wordt schoongespoten of -gefreesd.

Preventieve rioolreiniging

Problemen met uw riolering zijn altijd vervelend en veroorzaken veel ongemak. Daarom is het verstandig om mankementen van het riool zoveel mogelijk te voorkomen. Rioolreiniging speelt hierbij een belangrijke rol. Als u ervoor kiest het rioolstelsel periodiek te laten onderhouden, voorkomt u dat leidingen dichtslibben en er een blokkade ontstaat waardoor de afvoer niet meer werkt. Uiteraard voorkomt u ook de vaak hoge kosten van een spoedreparatie!

Door vuil, vet en zeepresten slippen afvoer- en rioolbuizen langzaam dicht. Bij een onderhoudsbeurt worden alle leidingen schoongefreesd tot hun oorspronkelijke diameter. Het water kan hierdoor weer soepel weglopen! Worden er problemen vermoed? Dan kan met behulp van een rioolcamera van binnenuit naar de rioolbuis worden gekeken. Eventuele mankementen worden hierdoor al vroeg opgespoord, waardoor ernstige schade u bespaard blijft.

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van onderhoud en reiniging van het riool in de regio Groningen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we informeren u graag.