Hoe lossen wij uw verstopping op?

Een verstopping in uw riool kunnen we op verschillende manieren oplossen, afhankelijk van de aard van de verstopping en de plek. Als we niet direct kunnen zien waar de verstopping zich bevindt in uw riool, dan kunnen we dit middels camera-inspectie uitzoeken.

Camera-inspectie

Camera-inspectie heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat het opsporen van verstoppingen steeds gemakkelijker is geworden. Door middel van onze nieuwste apparaten op het gebied van camera-inspectie, zoals de Navy Track en de Seesnake microreel, kunnen we uw riool tot in de minuscuulste details driedimensionaal in kaart brengen. Zo zien we precies waar de problemen zich voordoen in uw riool zonder onnodig graafwerk.

Hogedrukreiniging

Voor het oplossen van een verstopping in het riool wordt hogedrukreiniging het meest toegepast. De hogedrukmachine zorgt ervoor dat water met grote hoeveelheden onder hoge druk door een rubberen slang door het riool wordt geperst. Doordat het water met hoge druk tegen de buiswand aanspuit zal het vuil worden los gespoten, waarbij de grote hoeveelheid water zorgt voor het vuiltransport.

Verenmachines

Bij kleinere leidingen is het gebruik van verenmachines geschikter. Wij maken in Groningen gebruik van de verenmachines K39, K60 en Cabere G80. Hierbij worden flexibele veren met een dikte van 6mm tot 22mm met behulp van een machine door het riool gedraaid. Doordat de veer roterende bewegingen maakt, schraapt hij als het ware het vuil van de buiswand af. Aan de veer wordt een aparte veerkop bevestigd. Er zijn verschillende soorten veerkoppen, voor elk soort buis en verstopping kan dan gebruikt worden gemaakt van de meest geschikte veerkop.

Wilt u meer weten over de apparaten die wij gebruiken om een verstopping in het riool op te lossen? Of heeft u direct een vakman nodig die uw riool komt ontstoppen? Of wilt u een uitgebreide camera-inspectie door aanhoudende problemen? Bel ons en we komen u graag te hulp.